Orange - duften af glæde

Æteriske orangeolie er lavet af appelsinskal. Vi kender alle duften og smagen og lyset og glæden, den bringer med sig, orangeolien. Appelsintræet er en stærk og sund plante, bladene dufter af appelsin og blomsterne er meget smukke. I appelsinen er sundhed og styrke og i høj grad også livsglæde.

Nogle gange er det de simpleste ting, som er de bedste. I den industrialiserede verden findes hundrede millioner liter appelsinjuice fra koncentrat, og disse kartoner står på milioner af morgenborde. For vi ved, instinktivt, at vi gerne vil have appelsin ind i vores kroppe. Jeg så engang en dokumentar om califorien, og så de enorme appelsinplantager og høstemaskiner og lastbiler med appelsiner, og fabrikken hvor saften presses og skallerne kasseres. Jeg tror ikke rigtig, der er noget energi eller guddommelighed tilbage i den inddampede og igen med vand mixede drik. Personligt kan jeg OERHOVEDET ikke tåle appelsinjuice fra supermarkedet.

Til gengæld kan jeg med glæde anbefale den æteriske olie fra skallen af vidunderlige og nøjsomt passede usprøjtede appelsiner fra Young Living. Olien er ikke særlig dyr, koster 9,25 EUR, altså omkring 70 kr. Der er ingen grund til nogen sinde at løbe tør for orange. I øvrigt også en virkelig god og brugbar værtindegave, som jeg glæder mig til at forære en masse af mine veninder hen ad vejen. 

Det bedste ved den er, at den på den ene side er meget effektfuld, særlig for livsglæden, og på den anden side er helt mild og blid. Man skal måske være forsigtig med ansigtet, indtil man ved, hvordan ens hud har det med orangeolie, men personligt drypper jeg den med glæde i min ansigtscreme. Sjovt nok kan jeg ikke rigtig tåle færdigkøbte (heller ikke økologiske) cremer med orangeolie, men den her fra YL, kan jeg godt tåle.

Orangeolie er også skøn at blande med enten Abundance, Joy eller Lavendel i diffuseren, eller når man er lidt ude af balance, enten fysisk eller mentalt, kan jeg virkelig anbefale orangeolie og copaiba i diffuseren. Eller i en liter vand. To dråber af hver, and you are good. Eller jeg er i hvert fald. Svæver rundt bagefter.

Jeg har set, at orangeolie kan fjerne brune striber på tænderne, hvis man kommer den i sin tandpasta. Jeg har endnu ikke prøvet det selv, men kan kun forestille mig, at det er den skønneste måde at vågne. Smart nok får man jo så lige orange-molekyler ind gennem slimhinderne i munden og jeg tænker, man bliver akut glad. Man kan røre sin egen tandpasta på kokosolie eller bare dryppe lidt orangeolie i den, man plejer at bruge. Det er ikke afgørende.

Orange er skønt at komme i maden, kagerne, smootie, vand og the. Knock yourselves out. Jeg bruger mit batteri af citrusolier hver eneste dag, og glemmer aldrig orange.
Cecilie - januar 2016